Nationaal park de Biesbosch

In 1969 wordt het vokerak afgesloten vervolgens, in 1970 het Haringvliet zijn de gevolgen daarvan voor de Brabantse Biesbosch erg groot. Het getijdenverschil is nog nauwelijks aanwezig, waardoor de rietsnijders en griendwerkers verdwijnen. Wel wordt de Biesbosch toegankelijker en er wordt een organisatie in het leven geroepen:
Het natuur en recreatieschap nationaal park de Biesbosch.

Samen met Staatsbosbeheer [eigenaar van de grond] zorgen zij ervoor dat de Biesbosch zowel natuur- als recreatie gebied wordt. Maar er zijn natuurlijk wel regels waaraan men zich moet houden als men de Biesbosch in gaan. Zo is er een maximale vaar snelheid om de golfslag op de oevers te beperken. In 1988 zijn er bevers uitgezet waarvan men nu de burchten kan zien.

Er is ook een informatie centrum in Drimmelen gebouwd waar men zich kan oriënteren op alles wat er in de Biesbosch leeft. In Werkendam is een museum gevestigd waar men vooral het accent gelegd heeft op de cultuurhistorie van de Biesbosch. Je kunt verder kano’s huren en rondvaarten maken door de Biesbosch. Toch word er niet actief promotie gemaakt voor de Biesbosch omdat men de rust in de Biesbosch wil bewaren.

Wil je meer informatie neemt dan contact op met het informatiecentrum in Drimmelen:
Het adres is:
Biesbosch informatiecentrum
Biesboschweg 4
4924 BB Drimmelen
Tel : 0162-682233
fax: 0162-687066

 

Terug naar hoofdmenu