Zaterdag 28 januari | Watersnoodramp 1995

Zaterdag 28 Januari

Er komt geen einde aan de opmars van de Maas. Steeds meer gemeenten in het zuiden van Nederland bereiden zich voor op een evacuatie. Politiek den haag laten vandaag voor het eerst haar neus zien in het getroffen gebied en later koningin Beatrix ook.

Maar niet alleen politiek den haag komt maar later ook koningin Beatrix bezoeken het rampgebied.

Ook ramptoeristen trekken erop uit om naar het wassende water te kijken, maar de autoriteiten hebben maatregelen genomen om overlast kijklustige te beteugelen. Ze sluiten bijvoorbeeld delen van de dijk voor ramptoeristen. De dijken rond Kerkdriel zijn afgesloten voor het ramptoeristen. Bij de enige plek waar voertuigen de dijk wel op kunnen moet iedereen een verklaring afleggen waarom ze de dijk op moeten. Als de verklaring niet goed is mogen ze niet de dijk op .Er is die dag 1 automobilist die bekeurd word omdat hij de dijk op wilde gaan zonder een goede rede.

Maar de meeste ramptoeristen zetten de auto gewoon onder  de dijk neer.Een van de weinige plekken waar het ramptoeristen ongehinderd aan hun trekken kan komen is het waalfront van Zaltbommel. De Bommelse binnenstad staat dus ook helemaal vol met auto’s. Maar de winkeliers zijn wel blij met het hoge water en de mensen die komen kijken.Want nu loopt nu allen hun kelder vol maar ook hun kassa.

Vorige dag

Volgende dag

Dit vind je misschien ook leuk...