Zondag 5 februari | Watersnoodramp 1995

Ook de ruim 180.000 inwoners van de Tieler- Culemborger- en Bommelwaard mogen naar huis, waaronder de inwoners van de gemeenten Maurik, Echteld, Lienden en Kesteren.Veel evacues nemen er de tijd voor om weer thuis te komen. Voor wie geen eigen vervoer heeft zijn er gratis treinen en bussen beschikbaar. Het openbaar vervoer rijdt op deze dag gratis om de mensen weer thuis te brengen.

De mensen worden overal welkom geheten.

In het Brabantse Rosmalen verlaten de laatste gasten het Autotron dat dienst heeft gedaan als  opvangcentrum. Volgens een aantal gasten is er van slapen tijdens hun verblijf  niet veel terecht gekomen. Eén van de oorzaken was het harde gesnurk van andere gasten De overlast is echter snel vergeten met het vooruitzicht dat iedereen weer naar huis kan. Het opvangcentrum heeft echter ook leuke kanten. Mensen uit de dorpen Hedel, Kerkdriel en Zaltbommel hebben in de week van het noodgedwongen verblijf in het Autotron veel kennissen opgedaan. Het gaat vooral om mensen uit hun eigen leefomgeving. Mensen waar je normaal niet zo gauw mee aan de praat raakt.

Om het opvangcentrum  te verlaten moet er eerst een procedure afgewerkt worden. Nadat je, je hebt  laten uitschrijven krijg je een lunchpakket en wat snoep mee. Als extra steuntje schenkt de gemeente Rosmalen ook nog een bloemetje. 

En dit is het einde van de watersnoodramp van 1995. Deze watersnoodramp zal nooit meer vergeten worden en door deze watersnoodramp wordt Nederland er aan herinnert dat de strijd tegen het water altijd doorgaat.

Vorige dag

Home Watersnoodramp 1995

Dit vind je misschien ook leuk...